Spelreglement

 

Leuk dat je mee doet aan een FIFA event en voorronde van FIFA Doetinchem. Wij hebben een aantal spelregels opgesteld, die ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft en dat we op tijd klaar zijn. Als er vragen zijn, kun je deze naar ons mailen (info@fifadoetinchem.nl) of tijdens het toernooi aan de spelleiders van Game Play Evens stellen.

Instellingen van het spel:

De spelinstellingen zijn staan op alle consoles op standaard ingesteld, het is niet toegestaan om deze zelf te wijzigen. De duur van een wedstrijd wordt door de spelleiders bepaald aan de hand van het aantal deelnemers. Duur: 4 minuten per helft (alleen de finale is 6 minuten per helft) Moeilijkheidsgraad: Legendarisch Teamkeuze: Landen & clubs Speelsnelheid: Normaal Camerastand: Standaard Aantal punten: Winst 3 punten, gelijkspel 1 punt, verlies 0 punten

Team kiezen

Je mag alle landen- en clubteams uit FIFA kiezen. Dus niet de Classic XI, World XI en Adidas XI.

Overige regels

  • Je mag elke wedstrijd een ander team kiezen, maar zorg dat je dit snel doet zodat de wedstrijd op tijd kan starten.
  • Tussen de wedstrijden is 5 min tijd voor het instellen van een team
  • Het spel mag alleen worden gepauzeerd bij een dood spelmoment.(vrije trap, ingooi enz)
  • Zorg dat je op tijd bij je wedstrijd bent, te laat bij je wedstrijd betekend een met 2-0 verloren wedstrijd. De wedstrijdleiding geeft aan hoe laat de wedstrijden starten, zorg dat je tijdig klaar staat zodat we niet uitlopen.
  • Na afloop van een wedstrijd gaat een van de spelers de stand doorgeven bij de wedstrijdleiding.

Groepsfase

Tijdens de groepsfase spelen we alleen poulewedstrijden. De poules worden ingedeeld door middel van een loting. Wedstrijden worden in volgorde van het speelschema gespeeld. Bij winst krijg je drie punten en bij gelijkspel één punt. Poulestand wordt bepaald op basis van (1) aantal punten, (2) doelsaldo, (3) doelpunten voor en (4) onderling resultaat.

Knock-out fase / FINALE

In de knock-out fase (de Finale) spelen we iedere ronde één wedstrijd tegen elkaar. Bij gelijkspel doen we meteen penalties.